Home
Voorbeeld afrekenspecificatie SZVK, Zorgzaam

Zorgkostenfactuur: een duidelijk overzicht van uw zorgkosten

Verschillende bedragen, moeilijke termen en heel veel informatie: het vergoedingenoverzicht kan best ingewikkeld zijn. Genoeg reden om het u makkelijker te maken. Vandaar dat u vanaf nu de nieuwe zorgkostenfactuur van ons krijgt. We geven u graag een introductie.
 

In één oogopslag: wat moet ik betalen of wat ontvang ik?
De zorgkostenfactuur geeft u meteen de belangrijkste informatie. Op de eerste pagina ziet u welk bedrag er openstaat of u van ons ontvangt. U vindt er ook informatie over wanneer u het bedrag krijgt of hoe het bedrag aan ons kunt betalen.
 

Uitleg per nota
Wilt u weten hoe het totaalbedrag dat u moet betalen of terugkrijgt tot stand is gekomen? Vanaf pagina 2 vindt u per nota uitleg over de vergoeding en de kosten. Dit kunnen declaraties van u of van uw zorgaanbieder zijn. Als er meerdere nota’s zijn gedeclareerd, vindt u onderaan een handig overzichtje met alle te ontvangen en te betalen bedragen per nota.
 

Wat staat er op de zorgkostenfactuur?
Bekijk hieronder een voorbeeldfactuur. De uitleg behorend bij de cijfers op de pagina's vindt u boven de pagina's van de voorbeeldfactuur.
 

Pagina 1

1. Het bedrag dat u moet betalen of terugkrijgt, met informatie over de betaling of uitkering van het bedrag.
2. Moet u iets betalen? Dan vindt u hier informatie over de betalingsmogelijkheden.
3. Contactinformatie

 

Pagina 2

4. Hier ziet u wie de nota’s heeft ingediend
5. Een overzicht per nota.
6. Informatie over de vergoeding en wat u eventueel zelf nog moet betalen.
7. Een toelichting op de vergoeding of op de afwijzing van een vergoeding.
8. Militairen verzekerd via de SZVK vallen buiten de zorgverzekeringswet en hebben daarom geen eigen risico. Daarom zal dit bedrag altijd op € 0,- staan.

Niet alle informatie op de zorgkostenfactuur
Op de zorgkostenfactuur vindt u geen gedetailleerde informatie over uw declaraties. U ziet bijvoorbeeld dat wij de kosten van de apotheek hebben vergoed, maar niet om welke medicijnen het precies gaat. In verband met uw privacy vermelden wij deze specifieke informatie niet op de zorgkostenfactuur.


Vragen? Neem contact met ons op!
Hebt u een vraag over een nota op de zorgkostenfactuur? Wilt u bijvoorbeeld specifieke informatie over een vergoeding? Neem dan gerust contact met ons op. Specifieke informatie over zorgkosten mogen wij alleen telefonisch verstrekken en vanwege de privacy niet via e-mail.

 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. cookiebeleid - Privacy