Home

Binnenkort ga ik de actieve dienst verlaten. Waar moet regelen of doen?

Maak een afspraak voor een geneeskundig onderzoek.

Het is belangrijk dat u tijdig het geneeskundig onderzoek bij dienstverlaten ondergaat. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de MGD. Het is belangrijk dat u dit ruim van tevoren doet, zodat u indien nodig nog tijdens uw actieve dienst een bepaald zorgtraject ingaat. Hierdoor vallen deze medische kosten nog onder de voorwaarden van de SZVK.

Sluit een zorgverzekering af.

Op de dag dat u de dienst verlaat stopt de ziektekostenverzekering bij de SZVK. Dit gebeurt automatisch. U bent dan zelf verantwoordelijk voor het kiezen en afsluiten van een zorgverzekering. Dat is een verplichting vanuit de Zorgverzekeringswet. Dat moet binnen 4 maanden na dienstverlating geregeld zijn. Hoe eerder dat geregeld is, hoe beter.

Zorgverzekering Zorgzaam

Zorgzaam biedt een uitgebreide collectieve zorgverzekering aan voor personen die een relatie hebben of hadden met Defensie. Om te voorkomen dat u onverzekerd raakt kan de SZVK uw gegevens doorgeven aan de Zorgzaam. Wilt u dit niet? Dan kunt u zelf een andere zorgverzekering afsluiten. De SZVK geeft uw gegevens alleen met uw uitdrukkelijke toestemming aan Zorgzaam door. Twee maanden voor dienstverlating ontvangt u hierover een SZVK-brief. Indien u een andere zorgverzekeraar wilt kiezen is dat uiteraard mogelijk. 

Categorie: 
Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. cookiebeleid - Privacy