Home

Gezinsleden in het buitenland

Indien u geplaatst wordt in het buitenland kunnen uw gezinsleden met toestemming van Defensie meegaan naar het land van plaatsing. 
 
Wat kunnen meegeplaatste gezinsleden verwachten?
- Gezinsleden mogen gebruikmaken van de militair geneeskundige dienst
Klik hier voor een overzicht van de contactpersonen in het buitenland.
 
Het kan zijn dat de meegeplaatste gezinsleden die niet bij Zorgzaam verzekerd zijn hebben altijd de mogelijkheid om (indien de oude verzekeraar de verzekering wil beëindigen) over te stappen naar Zorgzaam. 
Zorgzaam geeft namelijk meer gemak bij het consumeren en declareren van de zorg in het land van plaatsing. Uw gezinsleden kunnen zich hier aanmelden voor de zorgverzekering van Zorgzaam.
 
Indien er een contactpersoon aanwezig is in het land van plaatsing kunnen de declaraties bij de contactpersoon worden ingeleverd
De contactpersoon zal de nota aan u of aan de zorgaanbieder uitbetalen en doorsturen naar Zorgzaam. De controle of de zorg onder de verzekeringsvoorwaarden valt, wordt niet door de contactpersoon uitgevoerd, maar achteraf door Zorgzaam. Voor het indienen van declaraties bij Zorgzaam, klik hier.
Als er geen contactpersoon in het land van plaatsing aanwezig is, declareert u de nota’s via Dido.
Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. cookiebeleid - Privacy